MacOS: Jak odstranit uživatelský účet správce

How to effectively deal with bots on your site? The best protection against click fraud.

PodleMichelle Honeyagerová0 komentářůNaposledy aktualizováno 27. května 2022

Pokud někdo již nepoužívá účet nebo jste si jednoduše vytvořili jiný účet správce, může mít smysl odstranit starý uživatelský účet správce z počítače. Smazání nepoužívaného účtu správce může ve skutečnosti uvolnit místo v úložišti a pomoci Macu běžet rychleji, než jej zaplní. Svůj Mac můžete také lépe zabezpečit zjednodušením, kdo má účty správce a přístup k těmto účtům správce. Čtěte dále a zjistěte, jak odstranit uživatelský účet správce v systému macOS.

Obsah

  • Než smažete účet správce
  • Jak smazat účet správce

Než smažete účet správce

Mějte na paměti, že před odstraněním aktuálního účtu správce budete potřebovat aktivní další účet správce, abyste mohli například stahovat položky nebo provádět jiné změny v počítači.

Chcete-li přidat další účet správce:

  1. Klepněte na ikonu Apple.
  2. Vyberte Předvolby systému.
  3. Klikněte na Uživatelé a skupiny.
  1. Kliknutím na visací zámek ve spodní části jej odemknete a provedete změny. Možná budete muset zadat své uživatelské jméno a heslo.
  2. Ve spodní části seznamu uživatelů uvidíte tlačítko + pro přidání nových uživatelů. Vyberte to.
  1. Podle pokynů přidejte další účet správce, který byste měli mít možnost vybrat v rozbalovací nabídce.
  2. Zadejte požadované informace.
  3. Klepněte na Vytvořit uživatele.

Měli byste také provést určitý typ zálohy, abyste uložili všechna data, která stále potřebujete z účtu správce, který odstraňujete, protože k tomuto účtu již nebudete mít žádným způsobem přístup.

Jak smazat účet správce

  1. Přihlaste se k alternativnímu účtu správce, který si chcete ponechat nebo jen nastavit.
  2. Klikněte na ikonu Apple.
  3. Vyberte Předvolby systému.
  4. Klepněte na Uživatelé a skupiny.
  5. Klikněte na ikonu visacího zámku v levém dolním rohu, pokud je v zavřené poloze.
  6. Zobrazí se výzva k zadání přihlašovacích údajů a poté by se mělo objevit:
  1. Vyberte administrátora ze seznamu vlevo.
  2. Klepněte na tlačítko – ve spodní části seznamu.
  3. Nyní můžete buď kliknout na „Uložit domovskou složku do obrazu disku“, pokud budete chtít k účtu přistupovat později. Pokud chcete, aby byla trvale odstraněna, klikněte na „Odstranit domovskou složku“.
  4. Klepněte na Odstranit uživatele.
  5. Kliknutím na visací zámek můžete sobě nebo komukoli jinému zabránit v provádění dalších změn.

Pokud potřebujete odstranit uživatelský účet, který nemá oprávnění správce, můžete jej smazat pomocí stejného kliknutím na účet v seznamu v Users & Groups a klepnutím na možnost – v dolní části seznam. Pak už stačí jen postupovat podle pokynů.

Související příspěvky: