IPhone: Významné miesta nebolo možné vyčistiť

How to effectively deal with bots on your site? The best protection against click fraud.

Významné miesta v iPhone sú uložené údaje, ktoré sledujú miesta, ktoré ste nedávno navštívili. Sleduje aj to, ako často tieto miesta navštevujete a kedy tam zvyknete chodiť. Váš iPhone používa tieto informácie na zistenie, ktoré miesta sú pre vás dôležité, aby vám aplikácie mohli lepšie pomôcť s úlohami, ako je vyhľadávanie miestnych služieb. Táto funkcia tiež pomáha prispôsobiť aplikácie, ako je kalendár alebo mapy. Niekedy však možno budete chcieť tieto údaje vymazať, ale môže sa vám zobraziť chyba s textom Významné miesta sa nepodarilo vymazať. Nižšie tento problém vyriešime a trochu sa pozrieme na túto funkciu.

Obsah

  • Prečo ľudia vyčistia dôležité miesta?
  • Ako získať prístup k funkcii vymazania histórie významných miest
  • Chyba Ako vyriešiť významné miesta sa nepodarilo vymazať
    • Súvisiace príspevky:

Prečo ľudia vyčistia dôležité miesta?

Existuje niekoľko dôvodov, prečo by ste mohli chcieť vymazať významné miesta. Niektoré z týchto dôvodov zahŕňajú:

  • Presťahovali ste sa alebo cestujete a nepotrebujete staré údaje telefónu o miestach, kde ste už boli.
  • Niektorým ľuďom sa páči pocit väčšej bezpečnosti, keď ich telefón nesleduje každé miesto, kde kedy boli. Aj keď možno budete chcieť vypnúť funkciu Významná poloha, ak sa tak cítite o službe.
  • Možno nebudete chcieť odporúčania, ktoré vám telefón poskytne na základe toho, kde ste boli. Možno budete chcieť odporúčania a údaje, ktoré sú takýmto spôsobom menej ovplyvnené.
  • Niekedy môže reštart Významných miest znamenať, že zariadenie priraďuje vaše obľúbené miesta presnejšie na základe miest, kde ste boli naposledy.

Ak máte pocit, že vám telefón stále hovorí, že sa vám páči ten klub, do ktorého ste prestali chodiť, alebo obchod so sendvičmi, v ktorom ste sa otrávili jedlom, možno je čas vyčistiť významné miesta.

Ako získať prístup k funkcii vymazania histórie významných miest

  1. Ak chcete vymazať svoje významné miesta, táto funkcia je ľahko prístupná, ak viete, kde sa nachádza. Jednoducho:
  2. Prejdite do aplikácie Nastavenia.
  3. Vyberte riadok Súkromie (ikona je ruka v modrom poli).
  4. V hornej časti vyberte Lokalizačné služby.
  5. V spodnej časti vyberte Systémové služby.
  6. Klepnite na položku Významné miesta.
  7. K dispozícii bude možnosť Vymazať históriu, ktorú môžete vidieť nižšie. Vyberte to.

Chyba Ako vyriešiť významné miesta sa nepodarilo vymazať

Tento problém sa môže ťažko vyriešiť. Môže sa to stať aj na viacerých zariadeniach, ako sú iPhone a MacBook Pro.

Používatelia na fórach Apple Community uviedli, že sa snažia chyby zbaviť deaktivovaním funkcie Významné miesta a dokonca úplným zakázaním lokalizačných služieb. Ale stále dostanú chybové hlásenie. Zdá sa, že pre niektorých ľudí problém nevyrieši ani manuálne odstránenie každého miesta a potom výber možnosti Vymazať históriu.

Našťastie sa zdá, že na to existuje jednoduchá oprava. Ak sa chcete prihlásiť a odhlásiť z iCloud, musíte postupovať podľa nižšie uvedených krokov. Môže to byť jednoduchý spôsob, ako problém vyriešiť.

Ak sa chcete odhlásiť a vrátiť do iCloud na iPhone, jednoducho:

  1. Choď do nastavení.
  2. Klepnite na svoje meno.
  3. Ak sa posuniete úplne nadol, uvidíte tlačidlo s nápisom Odhlásiť sa, ako je uvedené nižšie:
  4. Klepnite na tlačidlo Odhlásiť sa.
  5. Ak ste prihlásení do dvoch účtov, môžete získať zobrazenie, ktoré znie takto:
  6. Vyberte možnosť Odhlásiť sa z iCloud a Obchod.
  7. Na odhlásenie možno budete musieť zadať svoje heslo. Ak sa zobrazí táto výzva, zadajte svoje heslo a potom vyberte možnosť Vypnúť v pravom hornom rohu obrazovky.
  8. Teraz si budete musieť vybrať, aké údaje chcete na svojom iPhone ponechať. Obrazovka bude vyzerať takto:
  9. Ak sa pokúšate zbaviť všetkých lokalizovaných údajov, možno nebudete chcieť uchovávať žiadne údaje. Len vedzte, že možno budete musieť znova zadať udalosti kalendára, kontakty a čokoľvek iné, čo si tu vyberiete. V opačnom prípade vyberte všetky údaje, ktoré si chcete ponechať v telefóne. Potom kliknite na Odhlásiť sa v pravom hornom rohu obrazovky.
  10. Ak sa chcete znova prihlásiť, vráťte sa do aplikácie Nastavenia. V hornej časti sa zobrazí výzva Prihláste sa do svojho iPhone, ktorú by ste mali vybrať.
  11. Podľa pokynov zadajte informácie o svojom Apple ID.

V tomto bode môžete prejsť na vymazanie svojich významných miest, pretože to pre väčšinu ľudí problém vyrieši.